Az egyedi ajándéktárgyak pszichológiája

 

A digitális funkciók térnyerése

 

Az digitális eszközök, online felületek és applikációk egyre több funkciót látnak el, melyek megkönnyítik az ember életét. A telefonunk már lehetővé teszi az audiovizuális kapcsolattartást, vásárlást és segít minket a munkában, életmódunkban. A digitális eszközöket tehát érdeklődési körünknek és céljainknak megfelelően használhatjuk szinte bármire. Ez bár nagy segítség az ember életében és bizonyos feladatokat sokkal gyorsabban láthat el általuk, a személyes tapasztalás hiánya mégis olyan űrt hagy, aminek okát sokszor nem is sejtik.

 

Hogyan kapcsolódhat ez az ajándékozáshoz?

 

A kézzel fogható emlékek

 

A jegyvásárlás például egy koncertre, vagy egy mozivetítésre online könnyedén, pillanatok alatt megtörténik és az email-ben érkezett QR kód beolvasásával már be is engedtek minket az esemény helyszínére. Ennek ellenére sokunk tette el emlékbe korábbi jegyeit, karszalagjait vagy bármilyen papír alapú emlékét. A nyomtatott fotók megnézegetése mindig más élmény, mint a számítógépünkön visszanézni azokat. A papír tapintása és kézben tartása élethez közelibbé, valóságszerűbbé tesz egy élményt. A tárgyak kézben tarthatósága és tárolhatósága, az embernek nosztalgikus és személyesebb érzést kölcsönöz.

 

A személyes, egyedi ajándéktárgyak

 

Az ajándékozás pontosan ennek a „kézzel fogható”-ságnak a megtestesítője. Ilyenek a közös fényképpel ellátott nyomdai termékek, melyek lehetnek egyedi határidőnaplók, falinaptárak, asztali naptárak, vagy zsebnaptárak. Az egyénileg megszerkesztett és saját grafikával ellátott bögréket, kulcstartókat, csomagolópapírokat, dobozokat és kézzel készített ajándékokat, úgy érezzük személyesen nekünk szólnak. Ezek a tárgyak erősítik személyes kapcsolatainkat, melyek egy cég életében előrelépést jelenthetnek.

 

 

Az egyedi ajándéktárgyak vállalkozásunkat segítő szerepe

 

Egy egyedi, saját logóval ellátott határidőnapló segíti a márkaépítést és az emberekben kialakítani a valahova tartozás érzését. A könyv és annak a papír alapú léte pedig pótolja az olyan pozitív érzéseket, amiknek a hiányához sajnos már kezd hozzá szokni a digitális kultúrában felnőtt ember.

A logóval ellátott papírtasakban átadott egyedi, céges termékek, emblémázott jegyzettömbök, dossziék és matricák nem csak kiváló reklámeszközök (amik egy reklámkampány során sokszor elengedhetetlenek), de kapcsolatokat és élményeket erősítenek materiális mivoltukkal.

Mi hiszünk az egyedi és személyes ajándékokban!

 

Reklámajándék választékunk megtekintéséért kattints ide:

 

https://www.litofilm.hu/reklamajandek.php