Az év színe 2022-ben, a 17-3938 VERY PERI

 

 

Az egyesült államokbeli Pantone vállalat minden év decemberében kiválasztja a következő év színét, amely meghatározó lesz a divat, a sminkek, az esküvők és a lakberendezés világában.

 

A Pantone történetében ez az első olyan év, amikor nem „kiválasztott” egy színt a meglévő palettából, hanem készített egy teljesen új árnyalatot.

 

A 17-3938 VERY PERI kifejezi a változásokat, melyeken épp most megy keresztül a világ az izoláció és a bizonytalanság intenzív időszaka után. A Pantone a kéket (a hűség és folyamatosság színe) egy picike pirossal (az energia és izgalom színe) keverte, hogy egy meglepően meleg tónusú kéket kapjon, ami az innováció és friss kezdet üzenetét hordozza magában.

 Ritka, hogy egy kék árnyalatot boldognak nevezzünk, ám ha egy kis piros kerül bele, pont ezt történik - nyilatkozta Leatrice Eiseman, a Pantone igazgatója. - Nagyon fontosnak tartottuk, hogy egy olyan új színt alkossunk, ami az újdonság érzetét tartalmazza

 

A 2022-es év színe tehát összességében egy szebb jövőt szimbolizál.

 

A Pantone a kezdetek óta arra törekszik, hogy a kiválasztott év színével reagáljon a globális folyamatokra, az aktuális élethelyzetre. Hitvallásuk, hogy a színek szerves részei a hétköznapjainknak, amit mindenki természetesnek vesz, mégsem fordítunk rájuk és a bennük rejlő üzenetekre kellő figyelmet.

 

Együttműködésben a Microsoft vállalattal.

 

A globális történések mellett a Pantone a technológiai újításokból is merített inspirációt, ennek jegyében pedig a megalkotott szín kapcsán együttműködnek a Microsoft vállalattal. A Very Peri így olyan felületeken is visszaköszön majd, mint a PowerPoint, a Teams, az Edge, és a Windows felhasználó felületei. Ez a vibráló, új szín pedig olyan, mintha a képernyőre született volna!

 

 

 Példa nélküli változások küszöbén állva a Peri választása újszerű megvilágításba helyezi a megbízható kék színcsaládot. A Very Peri magába foglalja a kék megnyugtató jelentéseit, ugyanakkora a violában megbújó piros dinamikus jelenléte örömteliséget csempész az árnyalatba, amely formabontó kreativitásra, és a képzelet gazdag kifejezésre bátorít.  - nyilatkozta Leatrice Eisemann, a Pantone Intézet igazgatója.

 

 

 

A Litofilm kreatív csapata és nyomdagépeink készen állnak!

 

Várjuk megrendeléseiket és ígérjük, hogy inspiráció gyanánt hamarosan jövünk ötletekkel, hogyan is néz ki az év színe a nyomdai termékeken.

 

Árajánlatkérés:

 

iroda@litofilm.hu+36 30 682 0794