Egy üzlet sikere múlhat a cég arculatán? Szerintünk nagyon is!

 

Legyen akár induló-, vagy meglévő - a piacon már jólismert - vállalkozás, fontos, hogy törekedjen az egyediségre és egyben az egységességre.

 

Elmondhatjuk, hogy a cégek döntő többségének nagy vágya, hogy az ügyfél az első pillantásra beleszeressen a weboldalába, megjegyezze a logóját, a cég nevét, termékeit.

 

A vállalati arculat a vállalatok egyik legfontosabb kommunikációs eszköze, amely segítségével pozitív első benyomást és bizalmat kelthetünk potenciális ügyfeleinkben.

 

A megfelelő arculat:

 

 

A legminimálisabb arculat elemei a logó, a színek, betűtípus(ok), névjegy, weboldal. Ez az alap, mely bővíthető levélpapír, boríték, e-mail aláírás, céges dosszié, mappa, bélyegző és egyéb – a cég tevékenységi köréhez köthető – elemekkel.

 

Ezeket az elemeket összegyűjtve az arculati kézikönyv tartalmazza, amely „mankóként” szolgál a cég kommunikációs anyagainak elkészítéséhez. Pontosan meghatározott szabályokat fogalmaz meg arra vonatkozóan, hogyan épül fel a logó, milyen változatai vannak, egyes felületeken hogyan szerepelhet, hogyan alkalmazható különböző módokon. Tartalmazza a főbb színeket, betűtípusokat, névjegykártya mintát, de akár olyan elemeket is feltüntethetünk benne, mint például a céges autón szereplő matricák elemei, céges egyenruhák, stb…

 

Az arculat legfontosabb eleme maga a vállalkozás logója!

 

A logó nélkülözhetetlen a márkaépítésben. A céglogó mellett megkülönböztetünk brand- vagy márkalogót, terméklogót. Fontos kritériuma, hogy minden médiafelületen, kicsiben-nagyban, feketén-fehéren, színesben jól kivehető legyen. Legtöbb eseteben egy emblémát és egy feliratot foglal magába, de van olyan eset is, mikor a cégnév, terméknév egy jól megtervezett formában önmagában adja a logót. A lehetőségek tárháza végtelen.

 

Mi a Litofilmnél minden esetben a logó megvizsgálásával kezdjük az arculattervezés folyamatát! Amennyiben az ügyfél nyitott a változásra, mi minden esetben több logóvariációt készítünk, amelyet alkalmazási felületeken ábrázolunk. Az arculati kézikönyvben leírjuk a logó használatának lehetőségeit, a használható környezeti színeket, a hozzá kapcsolódó betűtípusokat és tiltásokat.

 

De ne szaladjunk ennyire előre, szépen haladjunk lépésekben!

 

6 lépésben foglaltuk össze, hogy nálunk hogyan zajlik az arculatfrissítés, vagy új arculat kialakítás!

 

1. Fogalmazd meg, hogy pontosan mit szeretnél közvetíteni a külvilág felé vállalkozásoddal!

2. Fordulj hozzánk bizalommal!

3. Megismerjük az iparágat, vállalkozásodat, célcsoportodat, konkurenciáidat, céljaidat!

4. Átbeszéljük, hogy ragaszkodsz-e a régi elemekhez, a logóhoz vagy készen állsz-e egy teljesen új arculat tervezésére.

5. Grafikusaink megkezdik a munkát, megkezdődik az ötletelés, több tervet készítenek, hogy biztosan megtaláljuk a jó irányt.

6. A tökéletes terv kiválasztása után indulhat is az elemek egységesítése, az arculati kézikönyv elkészítése.

 

ARCULATI REFERENCIÁKÉRT KATTINS IDE!

 

Arculatfrissítést vagy új külsőt itt tudunk neked varázsolni:

 

Litofilm Kft.

A vizuális kommunikáció szakértője!

6721 Szeged, Lechner tér 12.

+36 30 682 0793

nyomda@litofilm.hu