Üzleti és reklámdekoráció

Hővédő fóliázás és fényvédő ablakfóliázás

Elviselhetetlen a meleg az irodában?

hovedo-folia.jpg

Ahhoz, hogy megfelelő hővédelmet tudjunk kialakítani a lakásunkban vagy az irodánkban, tisztában kell lennünk a hősugárzás alapjaival.

A hősugárzás során a hő rendkívül gyorsan hatol keresztül a közegeken. A hősugarak melegítő hatása csak akkor kezdődik, ha azok valamilyen testtel ütköznek, ami képes elnyelni azokat. Ez lehet a fal, de a bútorok is. Tulajdonképpen így melegszik fel a föld felszíne is.

Az ablakok könnyen és gyorsan áteresztik a hőt, ezért ezeknél kiemelten fontos valamilyen hővédő technológiát alkalmazni. Egy nem megfelelően kialakított lakás, iroda hamar felmelegedhet az ablakokon átszűrődő napsugarak miatt.

Egy felmelegedett lakásban, irodában nem tudjuk jól érezni magunkat. Ilyenkor a munka és az alvás is problémás, ami hosszú távon rossz közérzethez vezethet. Kedélyállapotunk javítása érdekében kiemelt figyelmet kell fordítanunk a hővédelmére. A lakás, iroda folyamatos hűtése viszont komoly anyagi kiadást jelent, ezért olyan megoldást kell találnunk, ami hatékony, de nem terheli meg annyira a pénztárcánkat.

Az épületek hővédelme szerencsére ma már egyszerűen megoldható. A kültéri hővédő ablakfóliáknak köszönhetően fel tudjuk fogni a sugárzást az ablakokon kívül. Ezzel jelentős energiát tudunk megspórolni, mivel így nem kell a hűtéssel foglalkoznunk. Ráadásul az ablakfólia képes megszűrni a káros UV-sugárzást, miközben elegendő fényt juttatnak a lakásba. Ezzel a megoldással nemcsak hatékony árnyékolót kapunk, de egészségesebbé és komfortosabbá tehetjük otthonunkat vagy munkahelyünket.

Amennyiben a helyi adottságok nem engedik kültéri hővédő fólia felhelyezését, bizonyos esetekben alkalmazhatunk belülről felrakható hővédő, fényvédő fóliát is.